Πόσο συχνά πρέπει ο άντρας να έχει στύση;

Επιστήμονες της Κοινότητας Σεξουαλικής Ιατρικής της Βόρειας Αμερικής (SMSNA), έκαναν έρευνες και βρήκαν ποια είναι η φυσιολογική συχνότητα με την οποία ένας άντρας πρέπει να έχει στύση. Οι ερευνητές λοιπόν βρήκαν πως ένας άντρας έχει κατά μέσο όρο στύση 11 φορές την ημέρα και αρκετές ακόμη φορές τη νύχτα. 
 
Οι ειδικοί εξηγούν πως η στύση δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα ερωτικής διέγερσης. Μπορεί να συμβεί κι από άλλο ερέθισμα. Πολύ συχνά για παράδειγμα οι άντρες έχουν την λεγόμενη πρωινή στύση, η οποία είναι αποτέλεσμα της «νυχτερινής στυτικής δραστηριότητας» (nocturnal penile tumescence) που εντοπίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, όταν ο άντρας βλέπει όνειρα, ακόμα κι όταν αυτά δεν έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.
 
Οι ειδικοί δεν έχουν μπορέσει να εξηγήσουν ακόμα το φαινόμενο αυτό. Πιστεύουν όμως πως η στύση αποτελεί είναι η «γυμναστική» του πέους, ώστε οι ελαστικοί ιστοί του ανδρικού μορίου να παραμένουν γυμνασμένοι. Μια ακόμα εξήγηση είναι πως κατά τη διάρκεια του ύπνου παρατηρούνται αρκετές νευρολογικές και ορμονικές αλλαγές και οι μεταβολές που συμβαίνουν σε κάθε στάδιο του ύπνου μπορεί να προκαλέσουν τη στύση στον άνδρα.
 
Υπάρχουν κι άλλοι τύποι στύσης όπως η λεγόμενη «αντανακλαστική στύση» που συμβαίνει όταν ένας άντρας είναι φορτισμένος συναισθηματικά, όταν για παράδειγμα έχει στρες, είναι νευρικός, φοβάται ή θυμώνει. Αυτός ο τύπος στύσης είναι συνήθως αποτέλεσμα διόγκωσης του προστάτη. Όσο ο άντρας μεγαλώνει, δηλαδή από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης και μετά, μειώνεται και η συχνότητα της αντανακλαστικής.
In this article