Γιατί δεν κάνουν σεξ τα νέα ζευγάρια;

26-12-2016
Στις ημέρες μας είναι αρκετά συνηθισμένο τα ζευγάρια να μην έχουν την συχνότητα των ερωτικών επαφών που είχαν στο παρελθόν. Έρευνα που έκανε  το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ έδειξε πως τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ μια έως δυο φορές την εβδομάδα, ίσως και λιγότερες, Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
 
Οι ειδικοί λένε πως αν θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να έχουμε πιο συχνές ερωτικές συνευρέσεις με το σύντροφο μας θα πρέπει να αφήσουμε την τεχνολογία στην άκρη. Κι αυτό γιατί ανακάλυψαν έπειτα από έρευνες πως οι άνθρωποι σήμερα εξαρτώνται τόσο πολύ από τα κινητά και τα tablets τους, που η ερωτική τους ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Σύμφωνα με τις μελέτες τους, το 70% των γυναικών θεωρούν ότι η τεχνολογία και οι οθόνες στέκονται εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή. 
 
Η Δρ. Sarah Coyne, ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας λέει πως «όπως για παράδειγμα, στο εστιατόριο, που τα ζευγάρια τοποθετούν μπροστά τους πάνω στο τραπέζι τα κινητά τους. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό απλώς να το σηκώσουν όταν αυτό χτυπήσει».
 
Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες στην έρευνα πόσο επεμβαίνει η τεχνολογία στη σχέση τους. Αυτοί, απάντησαν ότι θεωρούν την πιο παρεμβατική τεχνολογία τους υπολογιστές, ενώ μετά ακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα. 
Οι ειδικοί, λοιπόν, συνιστούν την απαγόρευση των smartphones και των tablets από το υπνοδωμάτιο, στην περίπτωση που θέλετε να τονώσετε την ερωτική σας ζωή. Τονίζουν πάντως πως ο παντελής αποκλεισμός της τεχνολογίας από την καθημερινότητά μας δεν είναι και η λύση.