Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Νέος κύκλος μαθημάτων με θεματικές για την Yγεία

16-12-2019

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών στον Β΄ κύκλο μαθημάτων του (Ιανουάριος-Μάρτιος), της διδακτικής περιόδου 2019-20, με τις θεματικές για την υγεία, να κυριαρχούν στα πρόγραμμα, αφού σε 7 από τα 10 τμήματα τα μαθήματα έχουν να κάνουν με θέματα υγείας είτε άμεσα είτε έμμεσα, και πιο συγκεκριμένα:

Στα τμήματα Αμαρουσίου Β΄, Θεσσαλονίκης Β΄, και Χανίων, θα αναλυθεί η θεματική «Η επιστήμη της υγείας». Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της υγείας, τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών, από διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Στο τμήμα Συγγρού Φιξ Α΄, θα αναλυθεί η θεματική, «Ψυχοσωματική Ιατρική», όπου εδώ οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την επίδραση των ψυχοκοινωνικών παραγόντων στην εμφάνιση, στην πορεία και στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών, από διακεκριμένους Γιατρούς, ψυχίατρους & ψυχολόγους.

Στα τμήματα Ηρακλείου Κρήτης και Αθηνών/κέντρο Β΄, θα αναλυθεί η θεματική: «Η επιστήμη των συναισθημάτων. Πως τα συναισθήματα ρυθμίζουν την ζωή μας». Οι συμμετέχοντες εδώ θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους και πως να τα αξιοποιούν για να έχουν καλύτερες σχέσεις τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους.Στο τμήμα Αθηνών/κέντρο Α΄, θα τρέξει η θεματική: «Η επιστήμη της ευεξίας». Οι συμμετέχοντες εδώ θα διδαχθούν , πώς αλλάζοντας συγκεκριμένες συνήθειες και πεποιθήσεις, θα κατακτήσουν και θα διατηρήσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία και ευεξία.

Και βέβαια και στα υπόλοιπα 3 του Α.Λ.Π. οι θεματικές είναι εξίσου ενδιαφέρουσες και χρήσιμες και πιο συγκεκριμένα: Στο τμήμα Μαρούσι Α΄, και Θεσσαλονίκη Α΄ θα τρέξει η θεματική: «Η τέχνη της αλλαγής», και στο τμήμα Συγγρού Φιξ Β΄, η θεματική, «8 Μαθήματα θετικής ψυχολογίας». Εισηγητές και σε αυτά τα τμήματα θα είναι διακεκριμένοι ψυχολόγοι και εκπαιδευτές προσωπικής ανάπτυξης.

Με την ολοκλήρωση των Μαθημάτων οι σπουδαστές θα λάβουν αντίστοιχο Πιστοποιητικό Σπουδών.Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Α.Λ.Π.. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) μετρά 14 χρόνια ζωής, ξεκίνησε από τα Χανιά της Κρήτης το 2005, και σήμερα λειτουργεί 10 τμήματα, (6 στην Αθήνα 2 στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Κρήτη).

Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Α.Λ.Π.. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Υλοποιεί ανά διδακτική περίοδο, περίπου 25 με 30 εκπαιδευτικά προγράμματα, με πάνω από 200 διαλέξεις, και τα μαθήματα του παρακολουθούν πάνω από 5.000 πολίτες ανά έτος. 

Αποτελεί, το πιο πετυχημένο πρόγραμμα δια βίου μάθησης στην χώρα μας, που έχει ως σκοπό την προσωπική εξέλιξη, με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής του ατόμου, και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας. 

Το Α.Λ.Π. λειτουργεί πανελλαδικά υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), στην Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Κρήτη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

 Πληροφορίες/εγγραφές: www.alp.gr https://www.facebook.com/alp.edu/ και στα τηλέφωνα: 2821501060-6936004242