Σουηδική ιατρική κάνναβη από το …Κιλκίς

23-12-2019

Συμφωνία συνεργασίας για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πολύκαστρο Κιλκίς, υπεγράφη μεταξύ των σουηδικών εταιρειών «Aureum Life Investments AB» και «Oboya Horticulture Industries AB, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Aureum Life, μέσω θυγατρικής της που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει σε έκταση περίπου 6.000 τ.μ., παραγωγική μονάδα για καλλιέργεια και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2020.

Σημειώνεται ότι η Aureum Life Investments AB, αποτελεί την πρώτη σουηδική εταιρεία με κλινική εστίαση στην ιατρική κάνναβη και δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και πώληση ιατρικής κάνναβης. Οι χρήσεις της επικεντρώνονται στην πολλαπλή σκλήρυνση (MS), στην εγκεφαλική παράλυση (CP), στον νευροπαθητικό πόνο, στην επιληψία, στην διαταραχή άγχους και στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΜΕ).

Η Oboya Horticulture Industries AB είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής και κατασκευαστής πρώτων υλών για την κηπουρική και τα τεχνικά συστήματα για την καλλιεργητική βιομηχανία, ενώ παράλληλα καθώς είναι εγκατεστημένη σε πολλές χώρες και ηπείρους, έχει άμεση πρόσβαση στα διεθνή κανάλια διανομής.