Παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων και αδιαφορούν για την ασφαλή μεταφορά παιδιών!

30-12-2019

Αδιαφορούν για τις ράμπες αναπήρων και για την ασφαλή μεταφορά παιδιών, αρκετοί έλληνες οδηγοί! Ενδεικτικό είναι ότι ένας στους 15 οδηγούς σταθμεύει σε ράμπες αναπήρων, ενώ ένας στους εκατό δεν ακολουθεί τους κανόνες για την ασφαλή μεταφορά παιδιών.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από το στοχευμένο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας» που πραγματοποιήθηκε από 2 έως 8 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 739 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών. Πιο αναλυτικά:

– 639 οχήματα ήταν σταθμευμένα σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία,
– 100 οδηγοί είχαν στο αυτοκίνητό τους παιδιά τα οποία δεν ήταν ασφαλισμένα με ειδικά μέσα συγκράτησης και προστασίας (ειδικό παιδικό κάθισμα).

Η πλειονότητα των παραβάσεων διαπιστώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και ακολουθούν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης (148).

Συνολικά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» σε όλη τη χώρα, και μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου έχουν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.