Αιφνιδιαστική “επιθεώρηση” από τον Βασίλη Κικίλια στο ΤΕΠ και τις ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”

04-01-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στο νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός» βρέθηκε πριν από λίγη ώρα, το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επιθεώρηση στον «Ευαγγελισμό», ιδιαιτέρως προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση της λειτουργίας των δύο μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του ιδρύματος, εν όψει του επιδημικού κύματος της γρίπης στη χώρα μας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον Βασίλη Κικίλια, στο υπουργείο Υγείας, με αποκλειστικό θέμα τη διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται:

“Μετα απο πολύωρη σύσκεψη στο υπουργειο υγείας σήμερα το πρωί,  ο  υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας  επισκέφτηκε τον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου εξήγγειλε την χωροταξική αλλαγή του ισογείου, το οποίο μετατρέπεται στο σύνολό του σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Μια πρωτοβουλία που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην λειτουργία των εφημεριών και στην καλύτερη  φροντίδα των ασθενών.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας έκανε επιτόπιο έλεγχο μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διευθυντή ΜΕΘ & ιατρικής υπηρεσίας Σπύρο Ζακυνθινό στις ΜΕΘ- ΜΑΦ του Νοσοκομείου”.