Ιδιωτικές Κλινικές: Πέντε καυτά θέματα ενόψει των εκλογών

16-01-2020

Πέντε «καυτά» θέματα περιλαμβάνει η ανζέντα των ιδιωτικών κλινικών ενόψει των εκλογών του κλάδου. Νομοθετική ρύθμιση των 120 δόσεων για το Claw back, μείωση του ΦΠΑ, τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχής Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και υπογραφή νέας σύμβασης νοσοκομειακής περίθαλψης, νέα πλατφόρμα για διαχείριση κλινών ΜΕΘ που θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ και υποχρέωση ανάρτησης τιμοκαταλόγων από τις Κλινικές, απασχολούν τις ιδιωτικές κλινικές και αναμένεται να προκαλέσουν κλυδωνισμούς το επόμενο διάστημα στο χώρο της Υγείας.

Ήδη το θέμα της διάθεσης κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο μέσω νέας πλατφόρμας που θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ, έχει διχάσει τις ιδιωτικές κλινικές αφού όσες είναι μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών αποδέχτηκαν την πρόταση του υπουργείου Υγείας και θα διαθέσουν 45 κλίνες, ενώ οι κλινικές μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών – μέχρι στίγμης- δεν έχουν συμφωνήσει.

Την ίδια στιγμή, η επικείμενη τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχής Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ ανησυχεί τους Κλινικάρχες καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι περιορισμοί για την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχα, η υπογραφή νέας σύμβασης νοσοκομειακής περίθαλψης έχει καθυστερήσει ενώ το περιεχόμενό της δεν έχει γίνει γνωστό.

Στο περιβάλλον αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος στη τελευταία του συνεδρίαση του αποφάσισε, σε εφαρμογή του άρθρου 15 του καταστατικού, την πραγματοποίηση τακτικής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας Αρχαιρεσιών στις 1/2/2020. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας οι Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, 8 Φεβρουαρίου 2020.

Οι εκλογές αφορούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με διετή θητεία, έως 31-12-2021, με την εκλογή 7 τακτικών και 3 αναπληρωματικών μελών καθώς και 2 μελών για την εξελεγκτική επιτροπή και εκπροσώπων – εκλεκτόρων για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Μπορούν να ψηφίσουν όσοι εγγραφούν μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας, καταβάλλοντας τη σχετική συνδρομή 2019 (1000€ για κλινικές έως 70 κλίνες και 1500€ για κλινικές άνω 70 κλινών) καθώς και όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη μέχρι και τις συνδρομές 2019.

Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ανακήρυξη υποψηφιοτήτων θα γίνει έως τις 28-1-2020. Ο κατάλογος των υποψηφίων θα ανακοινωθεί με ανάρτηση στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.peik.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοφροντίδα: Πολλαπλά τα οφέλη της στη Δημόσια Υγεία