Βασίλης Κοντοζαμάνης: Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

18-02-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Για τη “μεγάλη μεταρρύθμιση στον έλεγχο και εκσυγχρονισμό του συστήματος προμηθειών στον τομέα της δημόσιας Υγείας”, μίλησε το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση, το οποίο διοργανώνει το ygeiamou.gr, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σήμερα διατίθενται ποσά ύψους 1,8 δισ. ευρώ για την προμήθεια υλικών για τα νοσοκομεία και αυτές είναι δαπάνες που θα πρέπει να ελεγχθούν λεπτομερώς. Σχεδιάζεται επιπλέον η επίλυση του προβλήματος των εγκαταστάσεων αιμοκάθαρσης για κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών όπως νησιά της άγονης γραμμής (Κάσος κ.α.) αλλά και η Εύβοια, Πάρος κ.λπ.

Στην ομιλία του με τίτλο «Το νέο μίγμα για,την οικοδόμηση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης», ο υφυπουργός υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Γιατί υπάρχει τόση αντίδραση για τη ΣΔΙΤ; Διότι, κυρίως, δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι σημαίνουν οι ΣΔΙΤ. Πρόκειται για εργαλεία που μας επιτρέπουν να χρηματοδοτήσουμε κινήσεις απαραίτητες για τη βελτίωση των παροχών στη δημόσια υγεία. Η ΣΔΙΤ δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για ιδιωτικοποίηση”.