Βασίλης Κικίλιας: Χαιρετίζω την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο κοροναϊό

25-02-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του κοροναϊκού εξήρε το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Χαιρετίζω τη στάση σοβαρότητας, εγκράτειας και υπευθυνότητας, με την οποία η μείζονα αντιπολίτευση τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να ακούνε μόνο τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και γιατρούς και όχι ό,τι κυκλοφορεί γενικώς, διότι, όπως είπε, κυκλοφορούν και ψευδείς ειδήσεις.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όσο πλησιάζει γεωγραφικά ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει και στην Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε πως οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, βρίσκονται σε συνεργασία.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκροτήσει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.