Σε έκτακτη σύσκεψη με τη φαρμακοβιομηχανία ο Βασίλης Κικίλιας – Για τον νέο κοροναϊό

27-02-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προήδρευσε από τις 6 μ.μ. της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της επάρκειας προστατευτικών υγειονομικών υλικών στην ελληνική αγορά φαρμάκου, είδη τα οποία έχουν μεγάλη έλλειψη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των τριών κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, τα οποία καταγράφει ήδη η Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ακολούθησαν δηλώσεις:

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού της χώρας και Προέδρου της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάλεσα σήμερα εκτάκτως τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

ΟΛ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά.

Μ. ΠΑΠΑΤΑΞΙΑΡΧΗΣ: Στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, οι οποίες είναι εν εξελίξει, θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά στα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και πάνω απ’ όλα για τον Έλληνα πολίτη.