Πέντε νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στο μικροσκόπιο των αρχών

01-03-2020

Πέντε νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών, μετά τον εντοπίσμό του πρώτου καταγεγραμμένου κρούσματος στη χώρα μας. Τα 5 αυτά ύποπτα κρούσματα δεν αφορούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχουν σταλεί από τα δύο νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής και εξετάζονται στο αρμόδιο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται σήμερα το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανσιμός Δημόσιας Υγείας απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο αντιμετώπισης πιθανών ύποπτων κρουσμάτων του κορονοϊού (novel corona virus 2019-nCov).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων έχει οριστεί η Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. Η προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 65 ιατρών, 100 νοσηλευτών, 5 ιατρικών εργαστηρίων και 30 πληρωμάτων ασθενοφόρου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 3 μήνες και με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Αναλυτικά η προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-prosopikoy-diaforon-eidikotiton-me-kathestos-ekdosis-deltioy-parochis-ypiresion-sto-plaisio-antimetopisis-pithanon-ypopton-kroysmaton-toy-novel-corona-virus-2019-ncov/