«Κλείνει» η εφημερία στο Πανεπιστημιακό Ρίου

05-03-2020

Αυστηρότερα μέτρα που περιλαμβάνουν «κλείσιμο» της εφημερίας, εκκένωση κλινικών και μετατροπής τους σε ειδικούς θαλάμους απομόνωσης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφασίστηκαν για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όπου νοσηλεύεται ο 66χρονος από την Ηλεία.

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου να μείνει εκτός εφημερίας – σε πρώτη φάση εκτός της αυριανής γενικής εφημερίας. Στη συνέχεια το θέμα να επαναξιολογηθεί ενώ την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών θα αναλάβει το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η εκκένωση της Οφθαλμολογικής κλινικής από τους ασθενείς και η μετατροπή της σε κλινική με θαλάμους απομόνωσης για ασθενείς με σοβαρές μορφές της νόσου που προκαλει ο κορωνοϊός.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος πριν επιβεβαιωθεί ότι είναι το 9ο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, αρχικά είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας ως εμπύρετος ασθενής και όχι ως ύποπτο περιστατικό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έκανε τη διακομιδή από την Αμαλιάδα στο Ρίο δεν έφερε ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Αντίστοιχα, στο Ρίο εισήχθη στην εφημερεύουσα Α΄ παθολογική κλινική, ως εμπύρετος ασθενής και όχι ως ύποπτο κρούσμα. Νοσηλεύθηκε σε εξάκλινο θάλαμο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας όπου και παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Στο διάστημα αυτό είχε υποβληθεί και σε εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο.

Ήδη από χθες το απόγευμα δεκάδες εργαζόμενοι  παραμένουν σε κατ´ οίκον απομόνωση και θα ληφθεί δείγμα για έλεγχο καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι, γιατροί, φοιτητές της Ιατρικής σχολής, νοσηλευτές, και λοιπό προσωπικό, ασθενείς και συγγενείς, έχουν εκτεθεί στον ιό.