Σχέδιο για τη δημιουργία ακόμη και πλωτών νοσοκομείων

13-03-2020

Πρόσβαση σε πληροφορίες για το φύλο, την ηλικία και τον τόπο κατοικίας όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, αποκτά πλέον η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η σχετική δυνατότητα περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα το άρθρο 19 της ΠΝΠ προβλέπει ότι «ο ΕΟΔΥ παρέχει προς τη ΓΓΠΠ για λόγους επιχειρησιακής προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πολιτών, δίχως τον προσδιορισμό προσωπικών στοιχείων ταυτότητας».

Με τον τρόπο αυτό, αναλύοντας τα δεδομένα αλλά και τη γεωγραφική κατανομή των κρουμάτων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα αποφασίζει να ενεργοποιήσει σχέδια για τη δημιουργία μονάδων υγείας σε υπαίθριους χώρους ή ακόμη και πλωτών νοσοκομείων σε περιοχές όπου τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια των διαθέσιμων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αγορά άνω των 5 εκατομμυρίων μασκών από χώρα του εξωτερικού ενώ έχει ήδη καταβληθεί ένα ποσό για την αγορά.