Οργισμένος ο Βασίλης Κικίλιας για την αντικοινωνική ανυπακοή στα μέτρα πρόληψης για τον νέο κοροναϊό

14-03-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Οργισμένος για την αντικοινωνική ανυπακοή μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας έναντι των μέτρων πρόληψης, τα οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, εμφανίσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προχώρησε στην εξής κατηγορηματική δήλωση:

“Είχα πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και ειδικά όσους έχουν ανάγκη.

Σήμερα, και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχουμε  μεγαλύτερη διασπορά.

Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης.

Δεύτερον, γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε δεν τηρούνται.

Να πω ξανά ότι δίνουμε μια μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση.

Έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο για να τα καταφέρουμε”.