Ένταξη στο σύνολο των μέτρων στήριξης ζητούν οι οδοντίατροι

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
30-03-2020

ΕΟΟ: Προ των πυλών η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων

Την αιφνίδια υπαναχώρηση της πολιτείας από τα ανακοινωθέντα μέτρα υποστήριξης των οδοντιάτρων, καταγγέλλει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΟ αναφέρει ότι την ώρα που η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος βρίσκεται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας των υγειονομικών επαγγελμάτων, εξαιτίας της άμεσης επαφής με το πρόσωπο του ασθενούς και της δημιουργίας αερολύματος κατά την διάρκεια της πλειοψηφίας των οδοντιατρικών πράξεων, η κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες οδοντιάτρους.

Η ΕΟΟ καλεί τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του να ανακαλέσει τις εξαγγελίες περί κατάρτισης οδοντιάτρων και να τους εντάξει στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

«Η εξαίρεση των οδοντιάτρων από μια συμβολική οικονομική στήριξη και μάλιστα σε μια τόσο τραγική χρονική στιγμή, δεν αποτελεί μόνο οικονομικό πλήγμα, αλλά προσβάλλει τους οδοντιάτρους σαν θεσμικό και σημαντικό κρίκο της κοινωνικής συνοχής και είναι ξεκάθαρος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΟ.

Παράλληλα η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα από την κυβέρνηση την προμήθεια υγειονομικού υλικού τόσο για τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές μονάδες οδοντιατρικής περίθαλψης, καθώς η κλεψύδρα έχει αδειάσει και η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων βρίσκεται προ των πυλών!