Ενα παλιό αντιφυματικό εμβόλιο δοκιμάζεται στη μάχη κατά του κορονοϊού

03-04-2020

Σε ένα παλιό εμβόλιο 100 χρόνων κατά της φυματίωσης εστιάζουν ερευνητές από την Αυστραλία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρόκειται για το BCG, το εμβόλιο για τη φυματίωση.

Τις σχετικές δοκιμές με το εμβόλιο της φυματίωσης, που είναι γνωστό ως BCG, πραγματοποιούν επιστήμονες σε Αυστραλία και Ευρώπη.

Οι επιστήμονες δοκιμάζουν το εμβόλιο, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, στους εργαζομένους στην Υγεία και στους ηλικιωμένους.

«Ενισχύει το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό έτσι ώστε να προστατεύεται απέναντι στις μολύνσεις» εξηγεί ο Νάιτζελ Κέρτις, επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους του MCRI.

Σύμφωνα με τη μελέτη του επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους του MCRI Νάιτζελ Κέρτις, μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του πολλαπλασιασμού της νόσου και στη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων του ιού.

Έτσι, ξεκινούν ήδη να το δοκιμάζουν στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης της πανδημίας.

«Πρέπει να σκεφτούμε κάθε πιθανό τρόπο για να προστατέψουμε το νοσηλευτικό προσωπικό. Δε θα το κάναμε αυτό αν δεν πιστεύαμε ότι αυτό μπορεί να δουλέψει» προσθέτει ο Κέρτις.