Δωρεά του Ιδρύματος Μ. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο στο ΕΣΥ

06-04-2020

Ποσό 650.000 ευρώ θα διαθέσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη συμβολή στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε, να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, σε δωρεά ύψους 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα – για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας- καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς.

Με αυτόν τον τρόπο, το Ίδρυμα εκφράζει την επιθυμία του να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζομένων (ανθρώπων), ασθενών, ιατρών, νοσηλευτών και του εν γένει προσωπικού των νοσοκομείων της πατρίδας μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε από τη συνδρομή των θυγατρικών εταιριών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και συγκεκριμένα από τις εταιρίες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ με το ποσό των 400.000 ευρώ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ με το ποσό των 160.000 ευρώ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ με το ποσό των 90.000 ευρώ.