Η Angelini Pharma στην πρώτη γραμμή έναντι του COVID-19

H Ιταλία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που πλήττεται σοβαρά από την επιδημία και η πρωτόγνωρη υγειονομική – και όχι μόνο – κρίση που βιώνει η γείτονα χώρα το τελευταίο διάστημα, βρίσκει και την ιταλική φαρμακευτική εταιρεία Angelini Pharma στην πρώτη γραμμή έναντι του COVID-19.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Pierluigi Antonelli: «Η Angelini Pharma παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19 για την προστασία των ιατρών, των νοσοκόμων, και όλου του νοσηλευτικού προσωπικού στην πρώτη γραμμή της Ιταλίας… και σε πολλές άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID -19.

Η Angelini Pharma έχει πλήρη επίγνωση ότι – σε τόσο περίπλοκες, αβέβαιες στιγμές για τη χώρα μας και τον κόσμο – πρέπει να είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην υγεία, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Angelini από την έναρξη της κρίσης, περιλαμβάνεται η δωρεά 20 τόνων απολυμαντικών  Amuchima σε ιταλικές περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία όπως η Λομβαρδία και το Βένετο, καθώς και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, το Ίδρυμα Angelini ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει το Νοσοκομείο Lazzaro Spallanzani με δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ενίσχυση των ερευνητικών εργαστηρίων όπου, τον Φεβρουάριο, το COVI-19 απομονώθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία.

Για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης απολυμαντικών προϊόντων, η εταιρεία αυξάνει την παραγωγή στα εργοστάσια της και συνεργάζεται για τη διαφάνεια των τιμών.

Την ίδια ώρα, η Angelini Pharma δημιούργησε μια «Επιτροπή Κρίσεων» που οργανώνει την κατανομή των προϊόντων για να διατηρήσει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της παράδοσης των προμηθειών στα νοσοκομεία και εκείνων που αποστέλλονται στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ.

Η Angelini Pharma προώθησε γρήγορα επιλογές τηλεργασίας για τους υπαλλήλους της σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας και του εξωτερικού και εκτός από την παροχή τεχνικής υποστήριξης, προσέφερε ευρεία εκπαίδευση σε συνεργασία με την Metodos.

Για την προστασία των εργαζομένων που εξασφαλίζουν την αδιάκοπη παραγωγή των φαρμακευτικών προϊόντων και που ανταποκρίνονται σε κάθε πρόκληση με απόλυτη αφοσίωση, η εταιρεία εφάρμοσε αμέσως όλα τα μέτρα ασφαλείας που θεσπίστηκαν μετά από συμφωνία ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα και διενεργεί καθημερινές αξιολογήσεις για να ελέγξει εάν πρέπει να εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων της.

Στην Ελλάδα, η Angelini Pharma Hellas S.A απέδειξε ότι στέκεται στο πλευρό του ελληνικού συστήματος υγείας που αυτή τη δύσκολη στιγμή έχει ανάγκη την συνεισφορά όλων, περισσότερο από ποτέ.

Υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ, όλα τα μέλη του – φαρμακευτικές εταιρίες- προχώρησαν συλλογικά σε δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας,νοσοκομειακών υλικών (γάντια, μάσκες, προστατευτικά γυαλιά, ολόσωμες προστατευτικές φόρμες και προστατευτικά ποδονάρια γαλότσας με στόχο την ενίσχυση του υγειονομικού υλικού των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων.

In this article