Μάσκες ομορφιάς στο σπίτι: Συνταγές με απλά υλικά

09-04-2020

Αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τον εξτρα ελεύθερο χρόνο μας για να ασχοληθούμε με την ομορφιά μας.

Απλά φυσικά προϊόντα που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα, μπορούν να φτιάξουν μια πολύ καλή μάσκα προσώπου με όμορφο αποτέλεσμα.

Με γιαούρτι και αλόη

Για να καθαρίσεις το δέρμα σου και να το τονώσεις, μπορείς να πάρεις ένα γιαούρτι και απλά να το αλείψεις στο πρόσωπό σου για περίπου 20 λεπτά.

Για να γίνει όμως ακόμη πιο αναζωογονητική αυτή η μάσκα προσώπου, θα πρέπει να ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι με το χυμό από μισό πορτοκάλι (και λίγο λιγότερο αν είναι ακόμη καλύτερα), λίγο πολτό από το στυμμένο πορτοκάλι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη.

Μέσα σε 5 με 7 λεπτά θα είσαι έτοιμη να το ξεπλύνεις και να απολαύσεις το αποτέλεσμα.

Με μέλι και κουρκουμά

Ανακάτεψε μια κουταλιά σκόνη κουρκουμά με μια κουταλιά μέλι και δημιούργησε μια λεία πάστα. Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα απ’ το μείγμα στο πρόσωπό σου, άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

Ο κουρκουμάς έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος.