Προς Υπουργείο Υγείας: Η ενημέρωση δεν έχει αργίες

20-04-2020

Είναι αλήθεια, ότι είναι Δευτέρα του Πάσχα και θα πρέπει να υπάρχει μία ανοχή στις αρρυθμίες και στις παραλείψεις του συστήματος, ειδικά όταν ο φόρτος εργασίας είναι αποδεδειγμένα πολύς, και διαχειρίσιμος, μόνο για πλάτες, ανθεκτικές και ευέλικτες. Όμως επειδή είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο καιρό που σημειώνεται το ίδιο περιστατικό ελλείμματος ενημέρωσης από του υπουργείο Υγείας, οφείλουμε να σημειώσουμε καλοπροαίρετα αυτή την παράλειψη.

Η προηγούμενη φορά, αφορούσε το περιστατικό με την έγκυο πρόσφυγα στη Ριτσώνα και την επιχείρηση ανίχνευσης κρουσμάτων στη δομή όπου φιλοξενείτο, η νεαρή κοπέλα από την Αφρική. Τότε, η ενημέρωση είχε προέλθει από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη, και όχι από το υπουργείο Υγείας. Η δεύτερη φορά σημειώθηκε το πρωί, όταν για το περιστατικό της Σομαλής εγκύου στο Κρανίδι, που επιβεβαιώθηκε και αυτή ως κρούσμα κορωνοϊού και πάλι η ενημέρωση προς τους αρμόδιους συντάκτες υγείας, δεν προήλθε από το υπουργείο Υγείας αλλά από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Για το κρούσμα δε στο Κέντρο βρεφών Μητέρα, η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, μέσω …sms!

Κορονοϊός: Δέκα τα νέα κρούσματα του ιού και 2.245 στο σύνολο – Στους 116 οι θάνατοι

Θα πρέπει να καταλάβουν στο υπουργείο Υγείας, ότι η ενημέρωση δεν έχει αργίες, μπορεί όμως να έχει βάρδιες, ούτως ώστε κάποιοι να ξεκουράζονται και κάποιοι να συνεχίζουν τη δουλειά που πρέπει πάντα να βγαίνει. Αλλά για ένα θέμα που έχει σκάσει από το πρωί και αφορά τόσο κόσμο, είναι εντελώς άστοχο η ενημέρωση να έρχεται μετά τις 4 το απόγευμα.

 

Βάννα Κεκάτου