Ακόμα και μια κούπα καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τα ποσοστά επιτυχίας σας

26-12-2016
Πίνουμε καφέ κάθε πρωί για να ξυπνήσουμε και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ενέργεια. Μάλιστα, σίγουρα κάποιοι από εσάς δεν μπορείτε να λειτουργήσετε καν το πρωί αν δεν έχετε πιει πρώτα μια κούπα καφέ. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων θα σας κάνει να αναθεωρήσετε.
 
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Johns Hopkins βρήκαν πως η απόδοση μπορεί να αυξάνεται λόγω της πρόσληψης καφεΐνης αλλά αυτό κρατάει μόνο λίγο ενώ δεν βελτιώνει ούτε την διάθεσή μας. Επίσης, η καφεΐνη αυξάνει την αδρεναλίνη με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας ενώ αυξάνεται και το άγχος.
 
Κι όλα αυτά ενώ έρευνα που έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση καφέ αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τονώνει την καρδιά. Όπως λένε οι ειδικοί, με την καφεΐνη, η αναπνοή αυξάνεται και ο εγκέφαλός μας παύει να οξυγονώνεται με αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε λογικά.
 
Όλοι έχουμε αποφύγει να πιούμε καφέ αργά το απόγευμα γιατί ξέρουμε πως έτσι δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Αυτό ισχύει 100%.  Γιατί; Η καφεΐνη μας κάνει να γινόμαστε πιο ανήσυχοι με αποτέλεσμα να επηρεάζει σημαντικά και την ποιότητα του ύπνου μας. Αρκεί να σκεφτείτε πως αν πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ στις 8:00 το πρωί, η καφεΐνη θα εξακολουθεί να υπάρχει σε ποσοστό 25% στον οργανισμό σας μέχρις τις 20:00 το βράδυ.