Πως ένας άντρας μπορεί να κερδίσει μια γυναίκα από το πρώτο ραντεβού;

26-12-2016
Πολλοί άντρες δυσκολεύονται να κερδίσουν το αντικείμενο του πόθου τους αμέσως. Είτε επειδή είναι άπειροι, είτε επειδή δεν γνωρίζουν καλά τη γυναίκα που τους ενδιαφέρει… Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει με ποιον τρόπο ένας άντρας μπορεί να κερδίσει μια γυναίκα από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Και μάλιστα, μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά.
 
Ερευνητές από το  Πανεπιστήμιο Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέλυσαν τις συνομιλίες ζευγαριών από σχεδόν 1.000 speed-dates (ταχυ-ραντεβού) διάρκειας τεσσάρων μόλις λεπτών. Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορεί να εφαρμόσει ένας άντρας για να κερδίσει το ενδιαφέρον της γυναίκας.
 
Όταν τελείωσαν τα ταχυ-ραντεβού, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ερωτήθηκαν με ποιο από τα άτομα που συνάντησαν θα ήθελαν να βγουν δεύτερο ραντεβού. Οι άντρες δήλωσαν πως θα έβγαιναν ξανά σχεδόν με όλες τις κοπέλες που συνάντησαν. Οι γυναίκες από την άλλη ήταν πολύ πιο επιλεκτικές.
Τι ήταν αυτό που τις έκανε να απορρίψουν τους περισσότερους άντρες και να θέλουν ένα δεύτερο ραντεβού με άλλους;
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Dan Jurafsky στις συζητήσεις στις οποίες η γυναίκα συμφώνησε να ξανασυναντήσει κάποια στιγμή τον άντρα που γνώρισε, αντικείμενο συζήτησης ήταν η ίδια. Δηλαδή, η γυναίκα μιλούσε περισσότερο για τον εαυτό της αλλά και ο άντρας μιλούσε περισσότερο γι’ αυτήν.
 
Όπως έδειξαν οι αναλύσεις του Jurafsky, που παρουσιάστηκαν και  στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο των Επιστημών (AAAS) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η γυναίκα προτιμά να την διακόπτει ο άντρας όταν μιλάει. Πρέπει όμως να το κάνει στρατηγικά. Πως δηλαδή; Η διακοπή πρέπει να γίνεται για να δείξει ο άντρας ότι ακούει τη συνομιλήτριά του, συμπληρώνοντας ή επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά της, και όχι για να στρέψει την προσοχή προς τον ίδιο.