Σήμερα η παρουσίαση των κινητών ομάδων επισκέψεων στο σπίτι

12-05-2020

Τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) που θα διενεργούν δειγματοληψίες κατ΄ οίκον θα παρουσιάσουν σήμερα στο Ζάππειο η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, ενώ θα υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα.

Χθες, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη έγινε η εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού, που θα στελεχώσει τις ΚΟΕΣ.

Η εκπαίδευση την οποία παρακολούθησαν 26 άτομα ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, περιλάμβανε διαδικασίες όπως η λήψη δείγματος ρινοφάρυγγα, η διαδικασία ένδυσης και απένδυσης κ.τ.λ..

Συζητήθηκε επίσης η διαδικασία τυχαιοποιημένης επιλογής δειγμάτων με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο “Ερμής” της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, ο Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στην εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών που θα συνεργαστεί με τον ΕΟΔΥ στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, είπε ότι «αποτελεί πρότυπο για Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών».