Πέτσας: Ξεκινούν οι έλεγχοι για κορoνοϊό στους κατοίκους των μικρών νησιών

Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος
25-05-2020

Από σήμερα η χώρα κάνει ένα ακόμα βήμα στην κανονικότητα, με βάση τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως η εστίαση άνοιξε νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υπολογιστεί, λέγοντας πως «τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα που οφείλονται στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί έφεραν το άνοιγμα της εστίασης πιο μπροστά απ’ ό, τι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο».

Επίσης, υπενθύμισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς όλα τα νησιά και το yachting.

Ακόμα, υπενθύμισε ότι από την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι κατασκηνώσεις, τα Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας Ηλικιωμένων και παιδιών με αναπηρία, καθώς και οι φοιτητικές εστίες.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ξεκινούν στα Πανεπιστήμια οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις με περιορισμούς στον αριθμό των φοιτητών. Για τους φοιτητές αυτούς ανοίγουν και οι φοιτητικές εστίες».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία «από σήμερα κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Σύμπλευση» ξεκινούν δειγματοληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονoϊό σε μικρά νησιά.

Οι εξετάσεις θα γίνονται με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της «Σύμπλευσης» η οποία θα διαθέτει τα φουσκωτά και τα πληρώματά της για τη μεταφορά των κλιμακίων και των δειγμάτων».