Κως: Το νησί του Ιπποκράτη θα υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες – 170 γερμανούς γιατρούς!

ΚΩΣ
29-06-2020

Στην Κω βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για να υποδεχτεί την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό, που θα προσγειωθεί το απόγευμα σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο.

Πρόκειται για πήση της TUI, η οποία θα μεταφέρει 170 γερμανούς γιατρούς για διακοπές – δώρο της αεροπορικής εταιρείας και της Bild, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους επισήμονες που βοήθησαν τη Γερμανία να ξεπεράσει την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Κατά την άφιξή του στο νησί του Ιπποκράτη, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε:

“Ξέρουμε όλοι πως φέτος θα είναι μια διαφορετική και δύσκολη χρονιά, αλλά είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα είναι μια ασφαλής χρονιά. Συμβολικά ξεκινάμε από το νησί του Ιπποκράτη, από το νησί που η Ιατρική ξεκίνησε και η συνεργασία της Bild και της TUI δίνει δώρο μια πτήση στους ανθρώπους που μόχθησαν, προσπάθησαν και βοήθησαν τη Γερμανία να ξεπεράσει αυτήν την κρίση. Οι ήρωες αυτοί θα έρθουν στην Κω για να περάσουν τις διακοπές που τόσο αξίζουν για όσα κατάφεραν”.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού συναντήθηκε και με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Κω για την ασφάλεια στις πτήσεις που φτάνουν στη χώρα.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε ότι το νησί της Κω έχει ξεχωριστή δυναμική ως τουριστικός προορισμός:

“Το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής πτήση έχει ως προορισμό την Κω ενέχει ένα σπουδαίο συμβολισμό. Σήμερα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Κως είναι εδώ, είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της”.

Στις 6 μ.μ., η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού θα παρευρεθεί στον αερολιμένα της Κω στο πλαίσιο της άφιξης της πρώτης διεθνούς πτήσης της αεροπορικής εταιρείας TU Iπου θα προσγειωθεί σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας, μεταφέρονας τους 170 γερμανούς γιατρούς.