Κορονοϊός: Γνωστό τελικά το … “αγνώστου ταυτότητος” κρούσμα!

29-06-2020

Το “αγνώστου ταυτότητος και προέλευσης” κρούσμα που αναστάτωσε χθες Κυριακή 29-06-20 τις υγειονομικές αρχές, είναι τελικά “γνωστό” και μάλιστα δύο φορές καταχωρημένο στα μητρώα καταγραφής των θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα.

Η ανασάτωση προκλήθηκε, όταν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαπίστωσαν ότι ένα θετικό κρούσμα που είχε ταυτοποιηθεί στο νοσοκομείο της Ξάνθης, δεν μπορούσε να εντοπιστεί με βάση τα στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνσης και τηλεφώνου, με τα οποία είχε καταχωρηθεί στο σύστημα. Αρχικά υπήρξε η υποψία ότι ο ασθενής με COVID-19 είχε δώσει ψευδή στοιχεία. Όμως, μετά από εξονυχιστική έρευνα στα αρχεία, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος στην καταχώρησή του και συγκεκριμένα είχε γίνει διπλοεγγραφή.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, για το ένα από τα χθεσινά 10 θετικά κρούσματα του κορονοϊού, αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας και κατοικίας. Μάλιστα υπήρξε η ενημέρωση ότι ο ασθενής είχε αναφέρει αριθμό κινητού τηλεφώνου, που δεν αντιστοιχούσε σε ενεργό αριθμό. Πλέον, αναμένεται να γίνει διόρθωση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 9 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα δύο ήταν εισαγόμενα από πρόσφατο ταξίδι στην Αλβανία, τρία από την Ξάνθη, ένα από Αττική και ένα από Καστοριά, δύο στη Ροδόπη.