Καλοκαίρι: Γιατί όσοι είναι γεννημένοι τότε έχουν καλύτερη υγεία

οικογένεια στην παραλία το Καλοκαίρι
30-06-2020

Τελικά, το να έχει κανείς γεννηθεί καλοκαίρι έχει όντως τα τυχερά του. Ένα από αυτά είναι πως αυτός που έχει γεννηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνει μια ζωή με καλύτερη υγεία. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Το καλοκαίρι και η υγεία μας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Βρετανία συνέκριναν την ανάπτυξη 450.000 αντρών και γυναικών βάση στοιχείων που βρήκαν από την Βρετανική έρευνα Biobank.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Heliyon, έδειξαν πως τα άτομα που είχαν γεννηθεί τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαν ικανοποιητικότερη ανάπτυξη και σε γενικότερες γραμμές καλύτερη υγεία.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. John Perry αυτό έχει να κάνει με τον ήλιο. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος το καλοκαίρι έρχεται σε περισσότερη επαφή με τον ήλιο. Κι αυτό σημαίνει περισσότερη βιταμίνη D. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει και καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού.

Ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι ξεκινούν την εφηβεία πιο αργά από τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί χειμώνα. Κι όπως λένε οι ειδικοί, αυτό είναι σημάδι καλής υγείας στην μετέπειτα ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Οι κίνδυνοι του περιστασιακού σεξ το καλοκαίρι