Κορονοϊός και τουρισμός: Έως και 17 ώρες αναμονή στον Προμαχώνα – Επιτόπου ο Παναγιώτης Πρεζεράκος

Προμαχώνας
02-07-2020

Απίστευτη ταλαιπωρία και εκνευρισμός επικρατεί στον Προμαχώνα με ουρές χιλιομέτρων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί οδηγοί δεν έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο εντοπισμού επιβατών (PLF), το οποίο οφείλουν να υποβάλλουν κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. Στην περιοχή μεταβαίνει εκτάκτως ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται, επίσης, και στη διεξαγωγή των μαζικών τεστ στους επιβάτες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις οδηγών βαρέων οχημάτων, η αναμονή να φτάνει έως και τις … 17 ώρες!

Το πρωτόκολλο για τις αφίξεις στα χερσαία σύνορα της χώρας, προβλέπει έλεγχο διαβατηρίου και τελωνείου, αλλά και του κωδικού γρήγορης απόκρισης (QR), που ο κάθε εισερχόμενος επισκέπττης θα πρέπει να διαθέτει στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του ή στην έντυπη φόρμα. Ο κωδικός αυτός (barcode) αποκτάται μετά τη συμπλήρωση της φόρμας PLF, διαδικασία η οποία θα πρέπει να ολοκληρώνεται 48 ώρες πριν από την άφιξη του ταξιδιώτη στη χώρα.

Οι περισσότεροι τουρίστες που περνούν από τον Προμαχώνα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, είναι βουλγαρικής καταγωγής. Χθες μόνο, πέρασαν περίπου 21.000 άτομα μόνο σε ένα 24ωρο ενώ όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο η προσέλευση τουριστών στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.