7 γεγονότα στη ζωή ενός ζευγαριού που μπορεί να οδηγήσουν σε διαζύγιο

26-12-2016
Κανένα ζευγάρι δεν παντρεύεται με την προοπτική να χωρίσει. Πολλές φορές όμως η ζωή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και πορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν μπορεί να κάνω τη ζωή μας άνω κάτω και να επηρεάσουν και τον γάμο μας. 
 
Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής την Δρ. Elizabeth Ochoa, κατάφεραν να δουν ποια είναι αυτά τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή ενός ζευγαριού που μπορεί να τα φέρει μέχρι και το χωρισμό.
 
– Ασθένεια
Η χρόνια και σοβαρή ασθένεια ενός από τους δυο μπορεί να αλλάξει δραματικά τη δυναμική στη σχέση ενός ζευγαριού. Όπως λέει η Δρ. Ochoa μια τέτοια ασθένεια μπορεί να προκαλέσει πόνο και χρέη με αποτέλεσμα ο σύντροφος να μην αντέχει την πίεση.  Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Iowa είχε δείξει πως οι πιθανότητες διαζυγίου είναι μεγαλύτερες όταν αρρωστήσει η γυναίκα. Κι αυτό γιατί οι άντρες αντέχουν λιγότερο αυτού του είδους την πίεση.
 
– Δουλειά
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οhio είχε δείξει πως όταν οι άντρες μένουν άνεργοι ή υποβιβάζονται έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αφήσουν τις συζύγους τους ή να εγκαταλειφθούν από τις συζύγους τους. Κι αυτό επειδή το άγχος για τα οικονομικά μπορεί να μετακυλήσει στο γάμο με αρνητικές συνέπειες.
 
– Γέννα
Η γέννηση ενός παιδιού είναι κανονικά η πιο ευχάριστη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού. Όχι όμως πάντα. Πολλά ζευγάρια δεν αντέχουν την πίεση της φροντίδας ενός νεογέννητου με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση και ένταση μεταξύ τους που μπορεί να οδηγήσει και σε οριστική ρήξη μετά τον ερχομό του παιδιού.
 
– Η απόσταση
Πολλά είναι τα ζευγάρια που αναγκάζονται για μεγάλα διαστήματα να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Αυτό δεν είναι κάτι που αντέχουν όλες οι σχέσεις. Έρευνα της RAND Corporation έδειξε για παράδειγμα πως η πιθανότητα διαζυγίου είναι πιο μεγάλη στις οικογένειες στρατιωτικών που λείπουν πολλές φορές με τους μήνες.
 
Άλλες αιτίες για διαζύγιο μπορεί να είναι:
– Κάποιο δραματικό γεγονός όπως ένας θάνατος ή ένα ατύχημα στην οικογένεια
– Απιστία
– Τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι με αποτέλεσμα το ζευγάρι να μένει μόνο του και τα προβλήματα μεταξύ τους να βγαίνουν στην επιφάνεια και να εντείνονται.