Κορονοϊός: Δύο έφηβοι σε διασωλήνωση στα νοσοκομεία της χώρας

COVID
23-08-2020

Με την κάθετη αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών τον τελευταίο μήνα, ήρθαν και οι εισαγωγές παιδιών με COVID-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, ανάμεσα στους 31 διασωληνωμένους ασθενείς βρίσκονται και 2 παιδιά, έως 17 ετών. Συγκεκριμένα, εκτός από το 17χρονο κορίτσι με κορονοϊό, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΑΧΕΠΑ, ένα αγόρι -όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ, έχει μπει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, λόγω επιπλοκών της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr, πρόκειται για έναν 15χρονο αλλοδαπό, ο οποίος υπέστη τροχαίο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από τροχαίο ατύχημα. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υποβλήθηκε σε τεστ COVID-19, από το οποίο προέκυψε ότι ήταν θετικός. Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής, εάν το αγόρι διασωληνώθηκε λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του από το τροχαίο, ή λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 67 από αυτούς (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών στην Ελλάδα είναι τα 68 έτη.  To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.