Οι Έλληνες προτιμούν τον γάμο αλλά χωρίς σεξ

26-12-2016
Νέες έρευνες επιστημόνων ρίχνουν φως στη σεξουαλικότητα των Ελλήνων μέσα στο γάμο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους δύο γάμους στη χώρα μας καταλήγει πλέον στο διαζύγιο. Αυτό όμως σταματά τους Έλληνες από το να παντρεύονται αφού το 2014 οι γάμοι αυξήθηκαν κατά 30%.
 
Όμως υπάρχει και στοιχείο-παγίδα. Αν και οι γάμοι αυξάνονται, πολλά ζευγάρια ζουν σαν αδέλφια μέσα στο γάμο χωρίς καμία σεξουαλική ο ένας για τον άλλο. Μάλιστα, δεν θεωρούν καν πως η απουσία του σεξ μέσα στο γάμο είναι λόγος να χωρίσουν. Ίσως γιατί αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απέχουν κι εντελώς από το σεξ. Οκτώ στους δέκα άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και έξι στις δέκα γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος παρά τις γνωστές συνέπειες του στην ερωτική ζωή».
 
Άλλα στοιχεία που φάνηκαν από τις έρευνες είναι πως διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση, με κύρια αιτία το έντονο άγχος αλλά και ο αριθμός των ανδρών που λένε πως προτιμούν τον αυνανισμό παρά το σεξ.
 
Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών; Τα τελευταία δυο χρόνια μειώθηκαν οι τοκετοί στη χώρα μας από 120.000 στους 90.000. Αυτό φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ήδη γερασμένη κοινωνία.