ΠΟΕΔΗΝ: “Δίπλα – δίπλα οι θετικοί και οι ύποπτοι για κορονοϊό σε δύο νοσοκομεία αναφοράς”

26-08-2020

“Ελλιπή είναι τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού SARS-CoV-2, τα οποία λαμβάνονται σε δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς: στο”Αττικόν” και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο”, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ύποπτα και διαγνωσμένα περιστατικά του κορονοϊού παραμένουν δίπλα – δίπλα στον ίδιο διάδρομο, στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν”, που σε ημέρα εφημερίας εξετάζονται από 700 έως 1.000 ασθενείς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα περιστατικά κορονοϊού -ύποπτα και διεγνωσμένα- εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών. Ο διάδρομος είναι γεμάτος ασθενείς. Ακριβώς μπροστά από τις καρέκλες είναι τα εξεταστήρια για καρδιολογικά, παθολογικά,πνευμονολογικά, χειρουργικά περιστατικά. Στην είσοδο των ΤΕΠ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κορονοϊού και τα γενικά περιστατικά που περιμένουν δεκάδες στην αναμονή. Επίσης έξω από τα ΤΕΠ περιμένουν πολλά ύποπτα  περιστατικά σε πολύ κοντινή απόσταση. Συνεπώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διασποράς του ιού μέσα στο νοσοκομείο», τονίζει στην καταγγελία του ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, όπου “μόλις ένα παραβάν εκλογικού κέντρου χωρίζει τα εξεταστήρια περιστατικών κορονοϊού  και τα εξεταστήρια για γενικά περιστατικά τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο”, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικοί που νόσησαν από τον κορονοϊό τον Αύγουστο έχουν ξεπεράσει τους 90, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ από αυτούς οι 62 είναι ασυμπτωματικοί:

“Στα κρούσματα προστέθηκε μια καθαρίστρια στο Αγλαϊα Κυριακού που βρέθηκε θετική στις 17/8 και μια ειδικευόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”. Μάλιστα σε κάποιους από τους ασυμπτωματικούς το δεύτερο τεστ που έγινε μετά λίγες ημέρες βγήκε αρνητικό”, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.