Αττικόν: Πρωτοφανής επίθεση με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια από ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Νοσοκομείο Αττικόν
31-08-2020

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα σε δημόσιο νοσοκομείο. Μαινόμενος ασθενής, με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα, επιτέθηκε με μαχαίρι σε 32χρονη νοσηλεύτρια την οποία τραυμάτισε σοβαρά, λίγο πριν δώσει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Το παραπάνω τραγικό περιστατικό συνέβη στις 5.30 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο “Αττικόν” και συγκεκριμένα στην Καρδιοχειρουργική Κλινική. Δράστης 59χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική μετά από σοβαρό χειρουργείο πνευμοθώρακα, στο οποίο είχε υποβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο healthview.gr,  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τα ξημερώματα ο ασθενής κάλεσε χτυπώντας το κουδούνι τη νοσηλευτική υπηρεσία. Στη συνέχεια κρύφτηκε πίσω από την πόρτα και περίμενε τη νοσηλεύτρια, στην οποία επιτέθηκε με βία όταν εισήλθε στον θάλαμο. Χτυπώντας την την έριξε στο πάτωμα και την τραυμάτισε στον αυχένα με μαχαίρι.

Στη συνέχεια αφαίρεσε μόνος του τους ορούς και τράπηκε σε φυγή από την έξοδο κινδύνου του νοσοκομείου. Βρέθηκε στον τέταρτο όροφο, όπου πήδηξε από τη σιδερένια σκάλα στο κενό, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Η άτυχη γυναίκα, που είναι 32 ετών και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, έχει υποστεί σοβαρά τραύματα στο αυχένα από την επίθεση με το μαχαίρι, ενώ τα κίνητρα του 59χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Κικίλιας: “Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στη νοσηλεύτρια
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΠΓΝ «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας που τραυματίστηκε  και ζήτησε από τον Διοικητή να της μεταφέρει τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Αττικόν”

Ανακοίνωση ” γι’ αυτό το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σε δημόσιο νοσοκομείο εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου “Αττικόν:

“Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του.
Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Ευχόμαστε στην τραυματισμένη νοσηλεύτρια, ταχεία και πλήρη ανάρρωση”