Κορωνοϊός: Πότε επανέρχεται όσφρηση και γεύση

θάλαμος με ασθενείς που τους έχει μολύνει ο κορωνοϊός
02-09-2020

Γνωρίζουμε πια πως κάποια από τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο κορωνοϊός είναι η απώλεια της όσφρησης και τη γεύσης. Τώρα, οι ειδικοί κάνουν μια δυσοίωνη εκτίμηση. Όπως λέει ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης αυτές οι δυο παρενέργειες ίσως χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν αφού τα νεύρα αργούν να επανέλθουν στην αρχική κατάσταση.

Ο κορωνοϊός και η απώλεια οσμής και γεύσης

«Οι νευρολογικές επιπτώσεις θέλουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να περάσουν. Τα νεύρα έχουν μικρότερη δυνατότητα επανόρθωσης. Κάποιοι θα κάνουν χρόνια για να επανέλθει (πχ όσφρηση και γεύση). Θα είναι όμως λίγα τα περιστατικά», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως «η επιδημία ήρθε για να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα. Περιμένουμε το εμβόλιο για να χαλαρώσουμε λίγο. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βοηθάμε την οικονομική δραστηριότητα».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε ακόμη για την τηλεργασία στον Alpha 989 και σημείωσε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα πολλές εργασίες δεν μπορούν να συνεχιστούν μέσω της τηλεργασίας, όπως τα επαγγέλματα του τουρισμού.

Ο ίδιος μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων, που αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και να ανακοινωθεί αύριο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «αμφιταλαντεύεται», αν πρέπει να ανοίξουν 7 ή 14 Σεπτεμβρίου και περιμένει να ακούσει τη θέση των παιδιάτρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Για πόσο καιρό τον μεταδίδουν τα ασυμπτωματικά παιδιά