Κορονοϊός: Αγωνία για 18 ηλικιωμένους θετικούς στον κορονοϊό σε δομή φιλοξενίας στο Μαρούσι

02-09-2020

Μεγαλώνει η αγωνία των υγειονομικών αρχών της χώρας μετά τα απανωτά κρούσματα σε κλειστές δομές και κυρίως στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Τελευταία εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, όπου κλιμάκια της Περιφέρειας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και του ΕΟΔΥ, εντόπισαν 18 -μέχρι στιγμής- ηλικιωμένους, θετικούς στον κορονοϊό, οι οποίοι και μεταφέρονται σε δημόσια νοσοκομεία για παρακολούθηση. Επίσης, εντοπίστηκε και 1 άτομο θετικό από τον κορονοϊό.

Αν και οι σχεδόν όλοι είναι ασυμπτωματικοί, κανένας γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η πορεία της υγείας τους τις επόμενες μέρες και για τον λόγο αυτό όλοι άρχισαν να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Οι πρώτοι 8 διακομίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 01/09/20 στο νοσοκομείο “Παμμακάριστος”, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αρχίσει να διακομίζονται σταδιακά από το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ένας από τους ηλικιωμένους είχε συμπτώματα, υψηλό πυρετό, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρονται, ώστε να τεθούν σε στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τα κλιμάκια της Περιφέρειας είχαν την πληροφορία ότι ενδεχομένως να υπάρχει κρούσμα στη δομή, όμως, η πληροφορία ήταν συγκεχυμένη.

“Αποφασίσαμε να ελέγξουμε το σύνολο της δομής. Από τα 140 δείγματα που λάβαμε τα 19 αποδείχθηκαν θετικά, ενώ η διαδικασία της εξέτασης των δειγμάτων συνεχίζεται”, ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ ενημερώθηκαν οι συγγενείς των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων.