ζευγάρι στο κρεβάτι κάνει σεξ

Σεξ: Τι παθαίνει το σώμα όταν ΔΕΝ κάνουμε

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για την ζωή ενός ζευγαριού. Μας προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθούμε συναισθηματικά με κάποιον άλλο και να μειώσει το άγχος μας. Είναι, επίσης, μια καλή μορφή άσκησης για την καρδιά σας. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό ενώ σας κρατάει δραστήριους και σας βοηθάει να καίτε θερμίδες.

Και αν αυτά δεν είναι αρκετά για να σας κάνουν να… πέσετε το κρεβάτι αμέσως, η σεξουαλική επαφή μπορεί, επίσης, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να σας ανακουφίσει από τους πονοκεφάλους και να μειώσει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Τι παθαίνει το σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ

Από την άλλη πλευρά, όμως, τι συμβαίνει στο σώμα μας, όταν δεν κάνουμε τακτικά σεξ;
Κάποιοι άνθρωποι ευημερούν και είναι παραγωγικοί για μεγάλο μέρος της ζωής τους χωρίς να έχουν τακτική σεξουαλική επαφή. Οι περισσότεροι όμως είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες. Κι αυτό λόγω της φυσιολογικής ανάγκης τους για σεξουαλική επαφή.

Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κιλά ή να δείτε την αρτηριακή σας πίεση να ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε τακτικά σεξ. Αλλά ουσιαστικά “στερείτε” από το σώμα σας τα οφέλη που δεν παίρνει από αυτό.

Όταν κάνετε τακτικά σεξ (διατηρείτε την λίμπιντό σας υψηλά και αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σας.

Πηγή: www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Γιατί οι γιατροί λένε να κάνουμε μόνο το βράδι

In this article