Το σεξ είναι καλύτερο όταν το ζευγάρι μιλά κατά τη διάρκεια του

26-12-2016
Το να εκφράζεται κανείς λεκτικά την ώρα του σεξ είναι σίγουρα κάτι που δεν αρέσει σε όλους. Κι όμως! Έρευνα έδειξε πως όσοι μιλούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, την απολαμβάνουν περισσότερο.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cleveland στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν τα στοιχεία που πήραν από 207 εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 29 έτη. Οι 88 από αυτούς ήταν φοιτητές του πανεπιστημίου τους και οι υπόλοιποι 119 εθελοντές από το Ίντερνετ.
Οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την σεξουαλική επικοινωνία, την ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή και την λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία που είχαν στη διάρκεια του σεξ.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην «Επιθεώρηση Κοινωνικών & Προσωπικών Σχέσεων» (JSPR), έδειξαν αυτοί που είχαν άνεση στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ είχαν και περισσότερη ικανοποίηση από τις επαφές τους.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Elisabeth Babin «ακόμα και λίγο αγχωμένος να νιώθει κάποιος όταν πρέπει να μιλήσει για το σεξ, επηρεάζεται η επικοινωνία με τον ερωτικό σύντροφό του και η ικανοποίησή του από την ερωτική του ζωή».
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λεκτική αυτή επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πάρα πολύ σημαντική. Έχει μεγάλη σημασία για παράδειγμα η γυναίκα να αισθάνεται άνετα εκείνη την ώρα να πει στον σύντροφο της να φορέσει το προφυλακτικό ή αντίστοιχα ο άντρας να πει στην σύντροφο του να δοκιμάσει μια στάση που του αρέσει περισσότερο.
 
Σύμφωνα με την Δρ. Babin, «είναι πιο εύκολο να εκφράσει κάποιος με ένα βογκητό ή με μία κίνηση του σώματός του ότι απολαμβάνει το σεξ, από το να πει “αυτό είναι πολύ καλό, μ’ αρέσει”», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτού του είδους η επικοινωνία παραείναι άμεση για πολλούς ανθρώπους».