Υπουργείο Υγείας: ΜΑΤ και επεισόδια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ

30-09-2020

Εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε δημόσια νοσοκομεία επιχείρησαν το πρωί να εισέλθουν στο Υπουργείο Υγείας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όταν απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και σπρωξίματα εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 30/9 έξω από το Υπουργείο Υγείας, όταν τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια, η αστυνομία απέκλεισε την οδό Αριστοτέλους και προειδοποίησε πως θα προχωρήσει σε επέμβαση, εάν οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Υπουργείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 10:00 με αιτήματα μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Δείτε φωτο:

ΠΟΕΔΗΝ: “Όχι στην απόλυση εργαζομένων από τα νοσοκομεία μέσω πανδημίας”
Σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 300 – 400 εργαζόμενοι ως επικουρικό προσωπικό, παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας.
“Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες. Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ». Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι”.