Κικίλιας: “Εύθραυστη η κατάσταση με την πανδημία στην Αττική”

17-10-2020

“Εύθραυστη” χαρακτήρισε τη μερική σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

«Προφανώς, όσο δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες και προχωράμε προς τον χειμώνα, άρα όσο οι πολίτες μας κλείνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά, που ο συγχρωτισμός μεγαλώνει, δυσκολεύουν οι συνθήκες. Για αυτό, η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μη μπούμε στον χειμώνα με κακά επιδημιολογικά δεδομένα. Βλέπω αυτήν τη στιγμή μία μερική σταθεροποίηση στην Αττική. Όμως, έχει δίκιο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που είπε ότι είναι εύθραυστη, που σημαίνει ότι έγκειται στη συμπεριφορά του καθενός μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο λεκανοπέδιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, που θα εγκαινιαστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, από τον πρωθυπουργό στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». «Κινηθήκαμε τάχιστα, υποσχεθήκαμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος τους έτους, διπλασιάσαμε δηλαδή τις ΜΕΘ μας, προσλάβαμε προσωπικό, εκπαιδεύουμε αυτό το προσωπικό», σημείωσε.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντέξει το ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Κικίλιας και επισήμανε: «Θα τα καταφέρουμε και θα αντέξουμε όλοι μαζί. Θα αντέχουμε όσο ο κόσμος θα συναισθάνεται, θα αγαπά, θα συμπονά και θα φροντίζει τον διπλανό του. Θα καταλαβαίνει ότι όλοι μαζί προφανώς μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά, η συμπεριφορά αυτή η οποία θα οδηγήσει στο να επιμολύνουμε ακόμα και άθελά μας το διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας, τον παππού μας, τη γιαγιά μας, θα οδηγήσει, αν γεωμετρικά αυξηθεί αυτή η πίεση, σε πολύ μεγάλη δυσκολία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως οδήγησε σε πολύ μεγάλη δυσκολία πολύ πιο ισχυρές χώρες, πολύ πιο πλούσιες χώρες».