Κορονοϊός: Στους 600 οι θάνατοι από τον ιό στην Ελλάδα

28-10-2020

Μεγαλώνει επικίνδυνα καθημερινά η λίστα των θανάτων από τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πρωί στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 600.

Την ίδια στιγμή, σε δραματικούς τόνους, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα απόστασης, υγιεινής και χρήσης της μάσκας με ευλάβεια, ώστε να κατορθώσει η χώρα μας να μειώσει το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η νόσος διαδίδεται ευκολότερα στους νέους, αλλά πλήττει με βαρύτερα συμπτώματα τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, οι οποίοι καταλήγουν στις Εντατικές ή ακόμα και στον θάνατο, επισήμανε ο καθηγητής.

7 άνθρωποι χάθηκαν από Covid-19 μέσα σε λίγες ώρες

Από επιπλοκές του κορονοϊού σήμερα στη χώρα κατέληξαν ένας 89χρονος άνδρας στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και ένας 90χρονος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Λίγο νωρίτερα, είχαν γίνει γνωστοί οι θάνατοι πέντε ακόμη συνανθρώπων μας και συγκεκριμένα, ενός 69χρονου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενός 58χρονου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και τριών ακόμη ασθενών που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα, ενός άνδρα 59 ετών, μιας γυναίκας 95 ετών και ενός άνδρα 79 χρόνων.