Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Αγιος Σάββας
29-10-2020

Τρεις γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στην Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”. Η εκτεταμένη ιχνηλάτηση που ακολούθησε, όμως, έφερε στην επιφάνεια συρροή κρουσμάτων, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της κλινικής. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αυτή τη στιγμή νοσούν από τον κορονοϊό χωρίς ή με ήπια συμπτώματα, 15 άτομα από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τέσσερις ασθενείς. Όλοι παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Σε καραντίνα μπήκαν 25 άτομα από το προσωπικό.

Οι θετικοί ασθενείς, χρειάστηκε να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”, καθώς η Β΄ Παθολογική ανέστειλε τη λειτουργία της και τις νέες εισαγωγές για μία εβδομάδα.Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και ακολούθησε απολύμανση των χώρων του νοσοκομείου. Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική στην οποία υπήρξαν, επίσης, κρούσματα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).