Κοντοζαμάνης: Σε ένα μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των γιατρών στις ΜΕΘ

25-11-2020

Εντός ενός μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των γιατρών στις ΜΕΘ, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο υφυπουργός ανέφερε πως η μονιμοποίηση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έρχεται να προστεθεί στις προσλήψεις των 200 γιατρών σε ΜΕΘ που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον Δεκέμβριο παραδίδονται 30 νέες ΜΕΘ στο ΚΑΤ, οι γιατροί διορίζονται αυτήν την εβδομάδα, όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν αυτές οι μονάδες και να καλύψουμε επιτέλους τα κενά που είχαν οι ΜΕΘ στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια».

Για την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο» και πρόσθεσε ότι «εφόσον χρειαστεί θα διακομίσουμε σε γειτονικούς νομούς συμπολίτες μας προκειμένου να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ».

«Το σύστημα Υγείας είναι ενιαίο σε όλη τη χώρα, καλύπτει τις ανάγκες οπουδήποτε χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για περαιτέρω επίταξη κλινικών όχι μόνο στη Β. Ελλάδα αλλά σε όλη την Ελλάδα.