Ψηφιακή επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ από όπου και αν είστε!

27-11-2020

Γράφαμε στο healthview για τα προβλήματα της απομόνωσης λόγω και του lockdown και αν και εξειδικευμένο site στο χώρο της Υγείας, η πρότασή μας είναι να αξιοποιηθεί ο χρόνος με ψηφιακές «επισκέψεις» σε Μουσεία που προσφέρουν  αυτή τη δυνατότητα. Ένα από αυτά είναι και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ με ένα απλό κλικ στο otegroupmuseum.gr.

Με το εύστοχο -για τα σημεία των καιρών- μήνυμα, «το Μουσείο είναι παντού», τo μουσείο του μεγάλου οργανισμού συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει 10 χρόνια εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει στα δημοφιλέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις του από τη δεκαετία 2010-2020, από όπου και αν βρίσκεται και με δωρεάν συμμετοχή. Τα προγράμματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020 και θα διαρκέσουν έως και το Μάιο του 2021, ενώ απευθύνονται  σε σχολικές ομάδες,  οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες

Για τη φετινή σεζόν, το Μουσείο  καλεί τους διαδικτυακούς επισκέπτες να συμμετάσχουν στα digital εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις, είτε Live on line μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, είτε κατεβάζοντας από το site του Μουσείου www.otegroupmuseum.gr, μαγνητοσκοπημένα videos   (Videos on Demand) με εικαστικές και μουσικές δραστηριότητες και διαδραστικά  ψηφιακά παιχνίδια  για να τα παρακολουθήσουν όποτε επιθυμούν! Να σημειωθεί ότι όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και έχουν προσαρμοστεί στα σύγχρονα ψηφιακά δεδομένα.

Έτσι, στις 6 Δεκεμβρίου, ο μαγικός κόσμος του Stem και το Μουσείο, προσφέρουν Live On Line Stem προγράμματα για παιδιά (6- 10 ετών) και γονείς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι την ηλεκτρονική σας κράτηση  στο site του Μουσείου.

stem

Οι Συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, με στόχο τη διαφύλαξη και τη διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, που αποτελεί  μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

οτε

Από το 2018, πάνω από 18.000 επισκέπτες έχουν γνωρίσει τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, μέσα από τις ψηφιακές διαδρομές του, με τη βοήθεια της τεχνολογίας Augmented & Virtual Reality (AR). Είναι επίσης σημαντικό να πούμε ότι οι ψηφιακές ξεναγήσεις του Μουσείου με αυτή την τεχνολογία, διακρίθηκαν πρόσφατα στα Mobile Excellence Awards 2020 της Boussias Communications, κερδίζοντας βραβείο Gold (κατηγορία «Mobile Εφαρμογές στις υπηρεσίες και τη Διακυβέρνηση») και Platinum (κατηγορία «Κλαδικές Mobile Εφαρμογές»).

#Stay Connected #Stay Curious…και με άλλες πρωτότυπες δράσεις από τον Ιανουάριο…είτε digital είτε με φυσική παρουσία, όταν τα Μουσεία  ανοίξουν.