Θέλετε να συζήσετε; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές

26-12-2016
Η συγκατοίκηση είναι το επόμενο φυσικό βήμα σε μια σχέση όταν αυτή πάει καλά. Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να συζήσουν πριν παντρευτούν ή ακόμα και χωρίς να έχουν σκοπό τον γάμο. Για να πετύχει όμως η συγκατοίκηση τα ζευγάρια πρέπει να ακολουθήσουν μερικές συμβουλές που μας τις δίνουν ειδικοί.
 
1. Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλο
Όπως αναφέρει η Susan K. Whitbourne, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, “η ευτυχία ή ο βαθμός της ευχαρίστησης μπορεί να κρατηθεί εάν οι σύντροφοι βρίσκουν χρόνο για να αφιερώσουν ο ένας στον άλλο”.
 
2. Θετική ενίσχυση
Η Δρ. Charlotte N. Markey, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Rutgers λέει πως πρέπει να είμαστε θετικοί όταν μιλάμε στον σύντροφο μας. Για παράδειγμα θα πρέπει να λέμε “θα μου άρεσε να μου έφερνες λουλούδια” αντί να πούμε “δεν μου φέρνεις λουλούδια”.
 
3. Να θυμάστε τις καλές στιγμές
Η Δρ. Whitbourne λέει πως, τις δύσκολες ημέρες, είναι σημαντικό να πηγαίνουμε νοερά στις πρώτες ημέρες της σχέσης μας και θυμόμαστε τις πρώτες μας στιγμές που μας έκαναν να ερωτευτούμε ο ένας τον άλλον.
 
4. Να έχετε μια ανοικτή επικοινωνία
Σύμφωνα με την Δρ, Markey πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια στον σύντροφο μας. Ακόμα κι αν είναι κάτι που δεν θα ήθελε να ακούσει. Είναι η καλύτερη τεχνική για να πετύχουμε το σημαντικότερο συστατικό μιας μακροχρόνιας σχέσης… την εμπιστοσύνη.