Εμβολιασμοί Covid: Την επαναληπτική δόση του εμβολίου έλαβαν Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου – Αρχίζει η χορήγηση της 2ης δόσης

18-01-2021

Συμπληρώθηκαν, ήδη, πάνω από 21 ημέρες από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer – BoNTech και ως εκ τούτου ξεκινά χωρίς καθυστερήσεις η χορήγηση της επαναληπτικής και τελευταίας δόσης, που προσφέρει καθολική ανοσοποίηση έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Την δεύτερη δόση έλαβε το πρωί, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έλαβε στον “Ευαγγελισμό” και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Θα ακολουθήσουν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, τα στελέχη της κυβέρνησης και οι πολιτικοί αρχηγοί, με τη σειρά που εμβολιάστηκαν στα τέλη του Δεκεμβρίου. Σταδιακά από αύριο θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί για να λάβουν το δεύτερο “τρύπημα”, που θα τους προσφέρει ανοσοποίηση στο 95%, έναντι του κορονοϊού και της νόσου Covid-19.

Συνεχίζεται η β’ φάση των εμβολιασμών

Από τις 28 Δεκεμβρίου και μέχρι 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 84.212 εμβολιασμοί (δηλαδή στο 0,77% του πληθυσμού)

Το Σάββατο (16/1) ξεκίνησε ήδη, η δεύτερη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία”, δηλαδή αυτή του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό με πρώτους τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, ενώ στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του εμβολιασμού των εργαζόμενων στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη Τετάρτη (20/1), σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ενεργοποιούνται και τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα της Πρωτοβάθμιας, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤοΜΥ όλης της χώρας.