Ποια είναι τα κύρια προβλήματα των ζευγαριών;

26-12-2016
Έρευνες έχουν δείξει πως τα λεφτά και το σεξ είναι δυο από τις πρώτες αιτίες που οδηγούν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο. Είναι όμως οι μοναδικές; Ειδικοί μαρτυρούν ποια είναι η κύρια πηγή προβλημάτων των ζευγαριών σύμφωνα με αυτούς. Ποιες είναι λοιπόν;
 
– Δεν υπάρχει επικοινωνία.
Χωρίς αυτή δεν ξέρει ο ένας τι θέλει ή τι εννοεί ο άλλος κάθε φορά. Άρα, τα προβλήματα και οι διαφορές δεν μπορούν να λυθούν
 
– Δεν υπάρχει διασκέδαση
Είναι πολύ σημαντικό ένα ζευγάρι να μην υπάρχει απλά μαζί αλλά να κάνει και πράγματα μαζί. Να διασκεδάζει. Να τους ενώνουν χαρούμενες αναμνήσεις και να γελούν μαζί. Αν υπάρχει αυτό τότε τα προβλήματα λύνονται και πιο εύκολα.
 
– Πολύ δουλειά
Είναι σημαντικό, ειδικά στις ημέρες μας, ο άνθρωπος να έχει δουλειά. Αν το παρακάνει όμως μπορεί να φτάσει στο άλλο άκρο και να παραμερίσει τον σύντροφο του. Αυτί σίγουρα φέρνει γκρίνια και τσακωμούς.
 
– Αναισθησία ή υπερευαισθησία
Δεν είναι καλό ούτε να μην δίνουμε καμία σημασία στα αισθήματα του συντρόφου μας ούτε όμως να υπερβάλουμε στις αντιδράσεις μας με κάθε πράξη ή κουβέντα του. Και τα δυο μπορεί να είναι εξίσου εν δυνάμει πηγή τσακωμών και εντάσεων.
 
– Υπάρχει αλληλεξάρτηση
Μια σχέση στην οποία εξαρτόμαστε από τον άλλο και δεν έχουμε ακόμα βρει τη δική μας προσωπικότητα έχει προδιαγεγραμμένο τέλος. Η φράση «πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας πριν μας αγαπήσουν οι άλλοι» είναι 100% αληθινή.