Συνεργασία FARAN και STADA Arzneimittel

faran
28-01-2021

Το βιομοειδές τεριπαριτίδης για την οστεοπόρωση θα διατίθεται στην Ελλάδα από τη FARAN

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ και η STADA Arzneimittel AG, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, στην θεραπευτική κατηγορία της Οστεοπόρωσης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας η FARAN αναλαμβάνει την προώθηση και την διανομή στην Ελληνική αγορά του πρώτου βιομοειδούς τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του Γερμανικού Ομίλου STADA Arzneimittel AG.

Το προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη, ενδείκνυται στην θεραπεία της Οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σε άντρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα.

Ο Γενικός Διευθυντής της FARAN, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία αυτή θα ενδυναμώσει την ηγετική θέση της FARAN στο χώρο της Βιοτεχνολογίας μεταξύ των Ελληνικών εταιρειών, καθώς εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας μια θεραπευτική λύση για την οστεοπόρωση, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη και για τους Έλληνες ασθενείς».

H Business Development Director της STADA Arzneimittel AG, κ. Γιάννα Σωτηράκου ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι με την έναρξη της συνεργασίας μας με τη FARAN, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο, για την προώθηση και διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος μας για την οστεοπόρωση και πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη και των δυο εταιρειών».

Η FARAN, παραμένοντας πιστή στο όραμα και στις αξίες της, συνεχίζει να διευρύνει την συνεργασία της με κορυφαίους Φαρμακευτικούς οίκους διεθνώς, υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας, προσφέροντας καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας & Θεραπευτικής Αξίας, για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.