Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας

Κικίλιας
01-02-2021

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Υγείας με την άνοδο των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού στη χώρα, αλλά και την αύξηση των δεικτών της πανδημίας. Με σκοπό την επιχειρησιακή προετοιμασία του ΕΣΥ ενόψει δυσάρεστων εξελίξεων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των υγειονομικών φορέων της χώρας.

Η σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 08.30 το πρωί και έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο της το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.