Εμβολιασμοί: Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού για τους 60-64. Από την Δευτέρα οι εμβολιασμοί

10-02-2021

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 458.179 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί, 357.768 εμβολιασμοί της 1ης δόσης, 100.411 εμβολιασμοί της 2ης δόσης.

Από σήμερα θα μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό τα άτομα ηλικίας 60-64 χρόνων. Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα διενεργηθούν στις 15 Φεβρουαρίου.

Για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει δυο παράλληλα συστήματα. Το ένα σύστημα είναι αυτό που «τρέχει» μέχρι σήμερα στις ηλικίες από 80 και άνω. Τις επόμενες ημέρες θα «ανοίξει» η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75- 79. Το δεύτερο σύστημα αφορά στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τα δυο παράλληλα αυτά συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με AstraZeneca και όχι τα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.

Αναλόγως, και οι πολίτες των άλλων κατηγοριών δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η επόμενη ηλιακή ομάδα 75-79, για να μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επιπλέον, από 15 Φεβρουαρίου ανοίγει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήμα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σημείων, ώστε να αυξηθούν τα διαθέσιμα ραντεβού για να μπορούν ο πολίτες να κλείνουν ραντεβού.

Σημειώνεται ότι τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα είναι στην Αθήνα στην HELEXPO δίπλα από το κτίριο της Πολιτικής Προστασίας στην Κηφισίας και το δεύτερο είναι στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη.