Αποτοξίνωση: Πως θα καταθαρίσεις πραγματικά τον οργανισμό σου

διατροφή για αποτοξίνωση
11-02-2021

Η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι πολύ σημαντική για να τον κρατάμε καθαρό και υγιή. Δεν είναι όμως μόνο το σώμα μας που πρέπει να καθαρίζουμε από τις τοξίνες. Το να διατηρούμε το σπίτι και το σώμα μας απαλλαγμένο από τοξίνες είναι όλα όσα θέλουμε καθημερινά ώστε να μας γεμίζει ζωντάνια και αισιοδοξία. Οι περισσότερες… «τάσεις αποτοξίνωσης» να εμφανίζονται κάθε σεζόν. Είναι σημαντικό όμως να τα διακρίνουμε και να τα διαχωρίζουμε μεταξύ του χρήσιμου και του ανεπιθύμητου. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά αντικείμενα που οι επαγγελματίες προτείνουν εάν θέλουμε να ζούμε μια ζωή με χαμηλότερο τοξικό φορτίο.

Η αποτοξίνωση στην καθημερινότητα μας

Μπορεί να μην σκέφτεσαι καθημερινά την ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Είναι όμως ένα από τα βασικά θεμέλια της υγείας μας. Κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρα αναπνέουμε κάτι. Συνεπώς πρέπει να είμαστε σίγουροι πως αυτό το κάτι είναι καθαρό και όχι επιβλαβές για την υγεία μας. Σύμφωνα με την Good Housekeeping, ο εσωτερικός αέρας μπορεί να έχει έως και 5 φορές τους ρύπους του εξωτερικού αέρα.

Έτσι λοιπόν ένας ιονιστής μπορεί να ωφελήσει σοβαρά τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα. Επιπλέον, αν σου αρέσει η ιδέα να έχεις αέρα υψηλής ποιότητας μέσα στο σπίτι σου, ένας ιονιστής αποτελεί την ιδανική λύση και για εσένα.

Ένα άλλο μέρος του σπιτιού μας που μπορεί να χρειάζεται καθαρισμό είναι το νερό. Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει οτιδήποτε. Από μόλυβδο από παλιούς σωλήνες έως φάρμακα (ακόμη και προϊόντα περιποίησης μαλλιών, όπως αναφέρουν οι The New York Times). Άρα είναι καλό είναι να εξετάσεις το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε ένα φίλτρο νερού υψηλής ποιότητας για τη βρύση της κουζίνας αλλά και του ντους σου. Σύμφωνα με την Goop, το επίπεδο των ρύπων εξαρτάται από το πού ζεις, ωστόσο, η επένδυση σε ένα φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς λίγο πιο εύκολο τη νύχτα.

Μερικά detox tools είναι free

Όπως υποστηρίζει η Carielle Nikkel, MS, RDN και διευθύντρια διατροφής στο Persona Nutrition, «Ο ποιοτικός ύπνος δίνει στο σώμα μας το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται για να απαλλαγεί από τοξίνες».

Όσο για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας, η κατανάλωση μπόλικου καθαρού νερού και τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία. Η λήψη βιταμινών και ανόργανων συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας, από συμπληρώματα ή ποικιλίες τροφίμων, μπορεί επίσης να βοηθήσει τη γρήγορη αποτοξίνωση του σώματός μας. Για παράδειγμα, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη D μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτηθούν από τη διατροφή μας από μόνα τους, οπότε βεβαιώσου ότι οι βιταμίνες που παίρνεις συμβαδίζουν με τυχόν ελλείψεις που μπορεί να έχεις.

Η λήψη προβιοτικών και αντιοξειδωτικών θα σε βοηθήσουν επίσης. Τα μούρα, τα φυλλώδη χόρτα και διάφορα μπαχαρικά παρέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, ενώ το γιαούρτι και άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση θα βοηθήσουν πολύ την καλή υγεία τους εντέρου σου, όπως εξηγεί το Healthline.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αγγούρι για δίαιτα, αποτοξίνωση και άλλα πολλά!